Onderhoud

Een rieten dak heeft op zijn onderhoud nodig. Afhankelijk van de staat van het dak dient het gerepareerd of gerestaureerd te worden.

Reparatie

Door mos- en algen begroeiing kan een dak soms aanzienlijk inslijten. Door dit bij te stoppen met nieuw riet, wordt het dak weer egaal en kan het weer een tijd mee. Bij een algehele reparatie wordt het dak, naast het bijstoppen, langs alle randen glad en strak geklopt. Met een harde bezem wordt het geheel afgewerkt zodat het er weer netjes uitziet.

Restauratie

Wordt het bindmateriaal zichtbaar op uw dak? Dan hoeft het dak nog niet versleten te zijn. Doormiddel van doordekken restaureren we uw dak geheel. Hiermee wordt de levensduur met tien tot vijftien jaar verlengd.

Mos- en algenbestrijding

Na verloop van tijd verkleurt het dak, dit komt door mos en algen. Door het dak te kammen wordt het laagje mos en algen van het dak gesneden. Na het wegsnijden wordt het schone riet glad en strak geklopt met de dekspaan. Hierna kan het dak weer beter drogen. Het resultaat? Een dak dat er bijna weer als niet uitziet en dat langer meegaat.

Rieten dak sprayen

Het is beter om te voorkomen dat er een dikke laag mos en algen op het dak ontstaat. Het wordt steeds meer gebruikelijk om rieten daken periodiek te sprayen met een middel tegen mos en algen. Met onze speciale apparatuur doen we dit graag voor u.